18.06.2019 De cabinefilter, onmisbaar voor een beter comfort en gezonde lucht in uw voertuig

Meer en meer mensen lijden de dag van vandaag aan allergieën en astma: het betreft meer dan 30% van de wereldbevolking. De cabinefilter is één van de middelen om zich hier tegen te beschermen.
Corteco, wereldleider in cabinefiltratie, schrijft voor om jaarlijks of elke 10 000 km de cabinefilter van uw voertuig te vervangen. Een snelle handeling die het leven aan boord zoveel aangenamer maakt.


30% van de bevolking lijdt aan allergische rhinitis en astma.  De Europeanen zijn steeds meer bezorgd over ademhalingsallergieën, die beschouwd worden als een onmiddellijke dreiging en probleem voor de volksgezondheid. De toenemende vervuiling en klimaatsveranderingen zijn de eerstgenoemde oorzaken.


Hoe kunnen we deze toenemende ziektes voorkomen? In eerste instantie kunnen we dit doen door een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Als u weet dat de vervuilingsconcentratie in een voertuig 4 tot 6 keer hoger ligt dan in open lucht, is voorkomen beter dan genezen. Om de pollutie tegen te gaan is het essentieel dat voertuigen worden uitgerust met een goed cabinefilter systeem dat ervoor zorgt dat alle schadelijke stoffen van buitenaf worden geëlimineerd en zo longaandoeningen, astma en irritatie kunnen worden voorkomen. Om niezen, oogirritatie en hoesten te voorkomen wordt sterk aanbevolen om het filter zeer regelmatig te vervangen, zeker voor mensen die reeds lijden aan astma of hooikoorts.


Bovendien verbetert een goede cabinefilter evenzeer de goede werking van het airco en verwarmingssysteem. Een nieuwe filter zal meer lucht door laten, minder belastend zijn voor het ventilatiesysteem en zorgen voor een groter gevoel van frisheid in het voertuig. Dit resulteert in meer comfort en zelfs een lager brandstofverbruik.


De micronAir® cabine filters van Corteco garanderen een continu gezonde lucht en een goed zicht. Meer dan één op twee nieuwe auto’s zijn uitgerust met een cabinefiltersysteem micronAirâ van Freudenberg.


Met meer dan 800 referenties in micronAir® cabinefilters,  biedt Corteco het grootste assortiment en dit met 3 beschermingsniveaus:

Pollenfilters:

  • Filteren fijn stof, roet, uitlaatgassen, inadembare deeltjes
  • Zuiveren de lucht, beschermen airco en ventilatiesystemen
  • Vorkomen slecht zicht door aangeslagen ruiten

Actieve koolstoffilters:

  • Beschikken over alle filtereigenschappen van de pollenfilter en zorgen bijkomend voor bescherming tegen uitlaatgassen, stank, ozon, benzeen en andere gevaarlijke gassen
  • Actieve koolstoffilters hebben een dubbele functie: het minimaliseren van gezondheidsrisico’s en het maximaliseren van het rijcomfort

micronAir® blue filters:

  • Verwijdert alle allergenen ³ 2 micron en beschermt tegen kleinere micro-organismen, zoals schimmelsporenIsole presque 100% des particules
  • Isoleert bijna 100% van de deeltjes
  • Neutraliseert allergenen langer en betrouwbaarder dankzij een gepatenteerde bio-functionele laag zonder biocide en nano-zilver en is geïmpregneerd met fruitzuren
  • Lost op betrouwbare en effectieve wijze schadelijke gassen en onaangename geuren op
  • Heeft een hoge filtratie-efficiëntie en capaciteit voor het vasthouden van stof op lange termijn

 

micronAir® filters ….omdat alleen het beste goed genoeg is voor uw gezondheid.

KITS D'ÉTANCHÉITÉ TRANSTEC®

Pour les boîtes de vitesses automatiques et les directions assistées :

Les spécialistes du monde entier ont de très bonnes raisons de faire confiance à cette technique.

En savoir plus

LA RÉVOLUTION LEVITEX

Une bague sans frottement

Un rêve que les ingénieurs de Freudenberg Sealing Technologies sont sur le point de réaliser avec la bague de vilebrequin LEVITEX.

En savoir plus

CORTECO À TRAVERS LE MONDE

Nos sites

Corteco est représenté dans 15 pays et, au travers du Groupe Freudenberg, est présent dans près de 60 pays.


Tous les sites